Blog

De essentiële dingen om te doen op Mallorca

Door Rogier from SamBoat - 27 april 2021

Het mediterrane eiland bij uitstek is Mallorca, dit eiland ontvangt een groot aantal Spaanse, Nederlandse en andere buitenlandse toeristen die willen genieten van een fijne vakantie.

Samen met de eilanden Formentera, Ibiza en Menorca is Mallorca het eiland van de Balearen-archipel met het grootste oppervlak en het grootste aantal inwoners, ongeveer 3.600 km2 en meer dan 850.000 inwoners.

Mallorca is het vakantieparadijs dat sportliefhebbers, natuurliefhebbers of rustzoekers inspireert. Het eiland combineert charmante dorpjes, historische monumenten en adembenemende landschappen.

Wanneer is het aan te raden om Mallorca te bezoeken?

Vanwege zijn populariteit ontvangt Mallorca het hele jaar door veel toeristen. Het klimaat maakt het de perfecte plek voor zowel winter- als zomervakanties. De lentemaanden zijn perfect voor wie op een rustiger en meer ontspannen manier van het eiland wil genieten. Als je wilt zonnebaden en in contact wilt zijn met de zee, zijn de beste maanden van mei tot oktober.

Hoe kom je op Mallorca?

De luchthaven van Mallorca is de derde Spaanse luchthaven op basis van het aantal passagiers. Je kunt directe vluchten vinden vanaf Schiphol en Eindhoven Airport. De duur van de reis is afhankelijk van je vertrekpunt, maar zal tussen de 2 en 3 uur bedragen. Dit is uiteraard exclusief de rit van Mallorca Airport naar je eindbestemming.

Als je ervoor kiest om met het vliegtuig naar Mallorca te reizen, vergeet dan niet dat je jouw parkeerplaats kan reserveren via Vliegen & Parkeren. Of je nu zoekt naar een parkeerplaats bij Eindhoven Airport of bij Schiphol, je kunt het aanbod eenvoudig vergelijken en uw gewenste parkeerplaats direct reserveren.

Wat te doen op Mallorca?

We gaan verder naar het meest interessante deel, de leukste activiteiten en bezienswaardigheden op Mallorca. Middels onze tips geven we je hopelijk genoeg informatie en inspiratie om jouw trip naar Mallorca in goede banen te leiden.

Zoals we al eerder zeiden, Mallorca heeft enorm veel te bieden. Liefhebbers van wandelen kunnen bijvoorbeeld eeuwig slenteren door de leukste pittoreske dorpjes. Liefhebbers van gezelligheid en feesten kunnen weer terecht in de hoofdstad van Mallorca, en zo kunnen we nog wel even door blijven gaan.

In Palma de Mallorca kan je enkele van de meest historische monumenten bezoeken, zoals de kathedraal van Mallorca, het kasteel Bellver of het Almudaina-paleis. Wil je zeker zijn dan je een mooi dorpje bezoekt dan is Santa Elm wellicht wel de beste optie. Santa Elm is een oud vissersdorpje in het noorden van het eiland met iets meer dan 400 inwoners. Alcudia is tevens een van je andere opties, een ommuurde stad met eeuwenoude forten.

Voor liefhebbers van de zee

Liefhebbers van mooi weer, fijne stranden en heldere wateren zijn enorm goed op hun plek in Mallorca. Je kunt een van de vele baaien bezoeken en afkoelen in het water of je kunt de rollen omdraaien en dat vanaf de andere kant doen en de hele kust van de Balearen vanaf het water observeren. Hier heb je de mogelijkheid om te zwemmen in baaien die minder toegankelijk zijn over land en geniet van unieke uitzichten.

Ben jij geïnteresseerd in een dergelijk tripje? Dan kan je eenvoudig een boot huren bij Samboat. Bij Samboat hebben we een grote verscheidenheid aan bootverhuur in verschillende groottes. Je vindt kleinere boten van ongeveer 5 meter en voor ongeveer 5 personen tot boten van meer dan 20 meter lang en deze zijn boten kunnen gemotoriseerd zijn tot luxe zeilboten.

Alle boten die worden verhuurd, kunnen met of zonder schipper worden gehuurd en sommige hebben geen vergunning nodig om te besturen. Er is dus geen excuus om een ​​paar dagen op Mallorca te genieten, af te koelen in het prachtige water en de beste uitzichten van het eiland te verkennen.

Voor wie op zoek is naar een berg op Mallorca

Voor al diegenen die in contact willen zijn met de natuur, maar aan de groenere en ruigere kant, moeten we de Sierra de Tramontana aanbevelen. Een groot bosrijk gebied, vol kliffen en met een fantastisch uitzicht over het eiland en de zee.

Zijn 1430 meter hoogte en zijn kliffen maken het een spectaculaire plek, bovendien werd het een UNESCO-werelderfgoed genoemd. En als je toch meer bergen wilt, bezoek dan de grotten van Drach, Hams of Artá. 3 kalkzolengrotten met de beroemde stalagmieten en stalactieten, meren en zelfs ondergrondse kathedralen. Dit alles in de stad Port de Manacor.

Online platform voor bootverhuur overal ter wereld
Een boot huren

Je zou dit artikel kunnen leuk vinden

Alles wat u moet weten over zeilen in Griekenland

Alles wat u moet weten over zeilen in Griekenland In deze gids vertellen wij u alles wat u moet weten over zeilen in Griekenland. Welke plekken u absoluut moet bezoeken, wat u wel, maar vooral ook niet moet doen en aan welke regels u zich moet houden. Algemene feiten: De munteenheid: euroDe beste periode om te varen: april t/m oktoberOverheersende wind: noordOfficiële taal: GrieksWat u
05-03-2019